Maestru bucatar Jakob Hausmann a gatit o reteta culinara delicioasa pentru intreaga familie: ardei umpluti cu carne de curcan, la cuptor.

Ardei iute si vin rosu pentru copii?!? Urmariti si vedeti vedea de ce! 🙂

Ingredientele folosite:

Ardei gras

Rosii decojite in suc propriu

Carne tocata de curcan

Orez

Rosii proaspete

Ceapa

Morcov

Dovleac (placintar)

Ardei iute

Telina frunze

Usturoi

Ulei de masline extravirgin

Un pahar de vin rosu

Condimente

Mod de preparare:

Luam ardeii ii spalam, ii curatam de seminte si pielita alba din interior. Se toaca cubulete ardeii (capacele adreilor care urmeaza sa fie umpluti), ceapa, telina verde, rosiile, usturoiul, ardeii iuti (dupa ce au fost curatati de semintele care dau iuteala), morcovii si dovleacul. Dupa ce toate au fost pregatite , se toarna in tigaie ulei extravirgin (acesta este bun pentru calit) si se pune la incins. Se adauga ceapa, care nu trebuie calita foarte mult, ci doar pana capata o culoare sticloasa, in acest fel pastrandu-si aroma intacta. Apoi ardeii, telina verde, morcovii, la urma usturoiul care daca este lasat prea mult la calit si se coloreaza in culoarea maro, are un gust amar. Puneti ardeii iuti, care odata ce au fost curatati de seminte raman foarte putin piscaciosi, in scchimb au o aroma deosebita. Urmeaza rosiile taiate cubulete si rosiile decojite in suc propriu. Pentru un gust aparte se folosesc rosiile din conserva pelati, care sunt niste rosii culese in sezonul lor si au aroma caracteristica.  Toata compozitia se lasa la fiert 10 minute la foc mic.

Dupa aceea luam alt vas in care pregatim carnea. Se pune ulei de masline extravirgin la incins, acesta trebuie infierbantat foarte tare pentru a putea pastra carnea suculenta.

La aceasta compozitie, cantitatea de carne trebuie sa fie aproximativ jumatate din cea de legume, mai ales ca reteta este dedicata copiilor. Peste carne se toarna un pahar de vin rosu, pentru a spori savoarea. Chiar daca in aceasta reteta ne adresam copiilor, domnul Jakob Hausmann ne-a spus ca alcoolul se evapora la temperaturi de peste 60-70 de grade, ramanand doar aroma strugurilor.

Orezul se fierbe separat; se poate folosi orice tip, cu bobul lung, sfaramat, integral…etc.

Se amesteca intr-un bol carnea cu orezul si cu legumele, fara sos, acesta folosindu-se mai tarziu. Condimentele, sarea si piperul se pun doar in acest moment, si in cantitati extrem de mici.  Puteti sa adaugari si alte condimente busuioc, cimbru dupa gust.

Se umplu ardeii, se aseaza intr-un vas, se adauga sosul de la legume si putin parmesan ras  si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute la 200 de grade pe cea mai de jos treapta.

Pofta buna!

3 Responses to Ardei umpluti cu carne de curcan, la cuptor
  1. […] bucatar Jakob Hausmann a gatit pentru Baby Boom o reteta culinara delicioasa pentru intreaga familie: ardei umpluti cu carne de curcan, la […]

  2. Foarte gustoasa .
    Eu am facut .

  3. […] si Franta. In prezent, sunt cunoscute cateva zeci de subspecii si varietati de ardei, intre care si cei grasi, cei iuti, ardeii kapia ori gogosarii, toate aceste legume avand aceeasi “amprenta” […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *