Pentru baita nou-nascutului avem nevoie de:

* un prosop sau un scutec care va fi asezat pe fundul caditei

* un prosop moale pregatit pentru a scoate bebelusul

* sapun lichid sau sampon special pentru bebelusi

Inainte de a incepe baita ne asiguram ca in camera exista un confort termic prin marirea temperaturii cu 2-3 grade peste temperatura obisnuita din camera.

Se pregateste apa pentru baita. Temperatura apei din cadita va fi de 37-38 de grade Celsius, nu mai mare de 39 de grade Celsius. Se verifica temperatura cu un termometru de apa sau prin introducerea cotului in apa.

De asemenea trebuie sa ne asiguram ca in camera respectiva nu exista curenti de aer si temperatura, cum am mai spus, este mai mare, in jur de 24-26 de grade Celsius.

Ne spalam pe maini inainte de inceperea baitei, dezbracam bebelusul, il asezam pe masa de infasat, Asezam mana stanga sub cap iar mana dreapta sub fundul bebeluslui. Cu blandete il ridicam usor si il asezam in cadita pastrand tot timpul mana stanga sub cap, sustinandu-l.

Se incepe dinspre cap,spaland mai intai pielea capului, fata, gatul, toracele, axilele, mainile. Se insita mai mult pe zona plicilor gatului, in spatele urechii, zona axilara.

Coboram, spalam burtica, picioarele, zona inghinala. Dupa care, cu blandete se intoarce bebelusul si se spala pe spate, zona fesiera, picioare.

Il clatim.

Dupa ce il scoatem din baita il asezam pe spate cu blandete si il stergem cu un prosop, prin tamponare, dinspre cap, insistand pe zona plicilor, de sus in jos, dinspre cap spre picioare.

Urmeaza apoi masajul bebelusului in acelasi sens, dinspre cap spre picioare.

* Baia bebelusului *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *