Chiftele de dovlecei

Ingrediente:

Dovlecei

Malai

Parmezan

Ceapa

Marar

Telemea

Cimbru

Ou

Faina

Mod de preparare

Se spala dovlecelul si se da pe razatoarea mijlocie, dupa care se lasa intr-un castron cu putina sare, timp de 15 minute.

Se toaca marunt mararul si cimbrul si se pun intr-un bol.

Se curata ceapa si se taie marunt, iar telemeaua se sfarma.

Se bat ouale, se amesteca impreuna cu ceapa, verdeata, telemeaua si parmezan ras.

Se stoarce dovlecelul si se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente. Se adauga 3 linguri de malai, 2 linguri de faina si se omogenizeaza.

Se formeaza cu ajutorul mainilor niste chiftele plate ce se vor aseza intr-o tava de cuptor in care s-a pus hartie de copt.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit, unde se lasa timp de 40 de minute, la o temperatura de 180-190 de grade.

Pofta buna!

2 Responses to Chiftele de dovlecei
  1. […] “Dovlecelul este una din cele mai bune legume, fiind foarte eficient si in curele de slabire. Dat fiind faptul ca poate fi preparat in mai multe feluri, ca are un gust bun si ca este bine tolerat de stomac, cura de dovlecei este, practic, obligatorie vara. Curcubitacee originara din America Centrala, dovlecelul este una dintre cele mai fine si delicate legume. Zone Regime face o intreaga pledoarie pentru beneficiile dovlecelului, care a intrat in bucataria europeana abia la inceputul secolului XX. Pentru ca este foarte bun, dovlecelul este prima leguma recomandata bebelusilor, la diversificarea alimentara. […]

  2. […] arheologice foarte recente, facute langa un lac din Elvetia, au aratat, insa, ca aceasta planta era cunoscuta si folosita in Europa cel putin cu 7000 de ani inainte, fiind cultivata la o distanta de sute de kilometri de tarmul Mediteranei, unde creste spontan. […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *