Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare

Ingrediente:

Dovlecei  2 buc

Morcovi, telina, ardei gras, ceapa, patrunjel radacina 250g

Piept de pasare 200g

Iaurt 150ml

Galbenusi de ou 1 buc

Ulei 50ml

Lamaie 1 buc

Mod de preparare

Ceapa, telina, morcovul si ardeiul gras se taie in cubulete mici si se pun intr-o oala cu un pic de ulei incins, peste care adaugam apa si le lasam sa fiarba. Intre timp taiem dovlecelul cubulete si asteptam ca celelalte zarzavaturi sa fiarba.

Pieptul de pui se opareste dupa care il adaugam impreuna cu dovlecelul in ciorba in care fierb legumele si le mai lasam sa fiarba putin. Cand acestea s-au facut, pieptul de pui se scoate pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie cubulete.

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu un galbenus de ou, la care se adauga putina ciorba si se amesteca pentru a se omogeniza. Cand compozitia este gata, se toarna in oala cu ciorba si se amesteca. Nu se toarna iaurtul si oul direct in ciorba deoarece aceasta se va taia. Se toaca marar si se adauga in oala.

Se stoarce putin suc de la o lamaie si se adauga in ciorbita de dovlecel, iar la final adaugam cubuletele de pui.

Pofta buna!

One Response to Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare
  1. […] probabil zarzavatul cu cea mai lunga “cariera” din lume, folosirea sa ca adaos in mancaruri, dar si ca medicament, fiind mentionata intr-un papirus […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *