Corina Bacalu, artist culinar raw vegan, ne-a invatat cum sa pregatim un delicios lapte de migdale ce poate inlocui cu succes laptele de vaca in cazul celor cu intoleranta la lactoza.

Ingrediente

1 lingura de migdale

200 ml apa

Mod de preparare

Migdalele se pun in apa la hidratat cu cel putin doua ore inainte de a fi folosite pentru lapte (de preferat este sa se pune in apa de seara, pentru a putea fi folosite dimineata). De ce se pun la hidratat? Pentru ca acestea vor capata un gust mai puternic, aroma va fi mai intensa, se vor fragezi si vor da o alta textura bauturii.

Cand migdalele sunt hidratate, se pun in blender impreuna cu un pahar de apa necarbogazoasa si se proceseara pana cand formeaza o compozitie omogena. Bautura obtinuta se poate bea direct, sau pentru cei mai sensibili cu gatul, se poate strecura cu ajutorul unui tifon.

Pentru cel dornici de o bautura dulce, laptele se poate indulci cu un pic de miere, iar pentru cei care doresc si alte arome in bautura lor energizanta,  se pot adauga fulgi de nuca de cocos inca dinainte de procesarea ingredientelor in blender.

Laptele de migdale este variante vegetala a laptelui de vaca si poate fi consumat de catre cei mici, dar si de catre cei mari (mai ales daca simt nevoia unui shake proteic dupa ce au facut efort fizic intens). De asemenea poate fi consumat ca o simpla bautura racoritoare.

Spor la bucatarit!

 

2 Responses to Lapte de migdale
  1. […] un pahar de lapte de migdale […]

  2. […] şi hrănitoare, migdalele reprezintă gustarea perfectă mai ales atunci când eşti stresat şi obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *