Mere in foietaj: un preparat care se poate gati foarte repede

Ingrediente:

1 pachet de aluat foietaj

Mere 6 buc (100g /buc)

Stafide 30g

Unt 50g

Scortisoara

Miere

Faina

Zmeura congelata + zahar pentru sos

Mod de preparare

Se desface aluatul de foietaj peste care se presara putina faina si se intinde usor cu un sucitor. Cand aluatul a fost intins, se taie in dreptunghiuri mari egale.

Merele se spala si se scobesc, dupa care in teriorul lor se pune un pic de unt, stafide si un praf de scortisoara.

Pe fiecare dreptunghi de foietaj se pune cate un mar dupa care colturile aluatului se impreuneaza pentru a imbraca fructul.

Pentru ca merele in foietaj sa aiba o fata mai frumoasa se vor unge cu ou batut.

Desertul se aseaza intr-o tava ce se va introduce in cuptorul preincalzit, une se lasa timp de 15-20 de minute, la o temperatura de 210 grade.

Merele in foietaj se pot servi impreuna cu un sos de zmeura. Acesta se prepara cu un pic de miere ce se topeste intr-o tigaie pe foc. La aceasta se adauga zmeura si se amesteca bine.

Pofta buna!

One Response to Mere in foietaj
  1. […] mult, unii cercetatori sustin ca zmeura are potential sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase si a unor tumori in diverse parti ale […]


[top]

Leave a Reply to Zmeura, mai puternica decat capsunile, rosiile si kiwi | Traim sanatos Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *