Prajitura cu magiun de Topoloveni si nuca

O prajitura delicioasa pentru intreaga familie !

Ingrediente:

Magiun de Topoloveni 200g

Faina 8 linguri

Praf de copt 1 plic

Oua 8 buc

Razatura de lamaie

Zahar 6 linguri

Zahar vanilat 2 plicutri

Unt 200g

Cacao 2 linguri

Nuca 160g

Fulgi de migdale 100g

Mod de preparare

Se amesteca untul impreuna cu zaharul si se realizeaza o spuma cu ajutorul mixerului, urmand ca la aceasta compozitie sa se adauge galbenusurile de ou, coaja de lamaie si zaharul vanilat (se pastreaza aceasta ordine).

Intr-un alt bol se amesteca faina impreuna cu praful de copt, iar acest mix se toarna peste compozitia realizata anterior. Se amesteca totul pentru a realiza o compozitie omogena (aceasta va forma blatul) ce va fi turnata in tava pe care am pus hartie de copt.

Peste acest blat intindem magiunul de Topoloveni, presaram nuca (prajita) si fulgii de migdale (prajiti).

Se bat albusurile, iar cand acestea s-au intarit, adaugam putin zahar si o ploaie de cacao. Intindem aceasta spuma peste stratul de magiun, dupa care punem tava in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute, la o termperatura de 160 de grade.

Pofta buna!

 

BabyBoom-prajitura-cu-magiun-de-Topoloveni-si-nuca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *