„Neonatologia este specialitatea medicala care se ocupa cu studiul nou-nascutului sanatos, cu depistarea, diagnosticarea si tratarea bolilor specifice acestei categorii de varsta, precum si cu ingrijirea si protejarea pentru mentinerea in viata a nou-nascutului prematur. Specializarea este rezervata primelor 28 de zile din viata copilului dumneavoastra.

Cel mai adesea pacientii neonatologului sunt reprezentati de nou-nascutii cu greutate mica la nastere, nou-nascutii prematur, nou-nascutii cu malformatii congenitale, cu hipoxie perinatala.

Neonatologul are pregatirea necesara pentru a evalua si trata problemele nou-nascutului, in plus, in sectiile de neonatologie exista aparatura adecvata pentru mentinerea in viata si pentru tratarea problemelor acestora.

Rolul neonatologului in ingrijirea si tratarea nou-nascutului este extrem de important mai ales la nou-nascutii cu probleme. Mai exact, neonatologul este prezent in sala de nastere unde evalueaza starea de sanatate a nou-nascutilor, decide si coordoneaza reanimarea si stabilizarea nou-nascutului daca are nevoie de aceasta. Diagnosticheaza si trateaza nou-nascutii cu probleme respiratorii, infectii, sau alte probleme specifice varstei, asigura nou-nascutilor prematuri si bolnavi nutritia si schema de tratament necesara vindecarii si cresterii si nu in ultimul rand evalueaza starea tuturor nou-nascutilor si face recomandari, da sfaturi competente parintilor pentru buna crestere si dezvoltarea bebelusilor.” Dr. Janina Barus, medic neonatolog Regina Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *