* Somnul bebelusului *

Somnul bebelusului este extrem de important. Sugarul trebuie sa doarma in conditii de siguranta si confort.

Acest lucru presupune: existenta patutului special, cu saltea de calitate care, daca este posibil, trebuie protejata contra acarienilor.

Un cearceaf de bumbac, cat mai putin colorat, colorantii din diferetele obiecte de imbracaminte se stie ca pot sa irite tegumentele.

Sugarul trebuie culcat pe spate sau pe o parte, mai ales daca e imediat dupa ce a fost alimentat. Fara perna si acoperit cu o paturica usoara. Daca se dezveleste frecvent, aceasta paturica poate fi inlocuita cu o salopeta care se intinde pana la nivelul picioarelor sau care este cusuta.

Picioarele trebuie sa fie aproape de marginea patului, pentru ca sugarul sa nu alunece sub patura.

Temperatura camerei nu trebuie sa depaseasca 22 de grade.

Nu culcati sugarul in pat cu dumneavoastra sau cu frati mai mari, deoarece este posibil ca in timpul somnului sa fie sufocat sau strivit.

Nou-nascutul doarme mai bine daca este infasurat intr-o paturica, inclusiv manutele, si asezat in cosulet. Nu trebuie legat cu panglici!

Este bine ca sugarul sa se obisnuiasca cu un fetis , un obiect care poate fi spalat: batista, paturica, ursulet. Acestea ii confera siguranta.

Inainte de culcare, indiferent de varsta, este bine sa inceteze orice activitate stimulativa: joaca, saritul, alergatul , privitul la televizor, si sa se practice un ritual: baie, supt, poveste, cantecel etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *