Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc

Ingrediente:

Tagliatelli cu spanac 200g

Ulei de masline 50g

Cascaval 50g

Rosii in bullion 600g

Busuioc 2-3 frunze

Salata valeriana

Ceapa 1 buc mica

Morcovi  50g

Ulei

Sare

Mod de preparare

Pentru o savoare deosebita, se curata un catel de usturoi si se caleste intreg intr-o tigaie cu putin ulei. Se taie ceapa marunt si se rade morcovul, dupa care se adauga in tigaia in care am pregatit ustuoiul (acesta se elimina) pentru a fi calite. Intre timp fierbem pastele Tagliatelle intr-un vas cu apa, un pic de sare si un strop de ulei.

Adaugam rosiile in bulion peste morcov si peste ceapa si le lasam sa fiarba. Cand acestea sunt gata, se introduc in blender pentru a obtine un sos fin (sare dupa gust). In blender adaugam si busuioc taiat marunt.

Se ia un bol in care se pun pastele peste care adaugam sosul de rosii, putina salata valeriana si cascaval ras.

Pofta buna!

 

One Response to Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc
  1. […] “Busuiocul (ocimum basilicum) a fost intotdeauna considerat o planta sacra. Tocmai de aceea, doar basileul avea dreptul sa o culeaga, asociind acestui gest, un ritual plin de mister. In India, de unde este originar, busuiocul a fost ridicat la rangul de “planta sacra” (tulsi), fiind cultivat numai in locuri special amenajate din jurul sanctuarelor. Secole la rand, busuiocul a ,,calatorit” in toata lumea, purtat fie de negustori, fie de emigranti. Acum mai bine de 4000 de ani, a ,,plecat” din India si s-a raspandit in intreaga Asie, apoi in Egipt. Pentru vechii greci, busuiocul era “regele plantelor”. Pe taramul Angliei a ajuns abia in secolul XVI, in timp ce americanii s-au putut bucura de mireasma acestei plante mult mai tarziu. […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *