Transportul copiilor in autoturism este un lucru de care familiile nu se mai pot lipsi, prin urmare trebuie sa stim cum se realizeaza transportarea copiilor in conditii de siguranta.
Fara discutie, nou-nascutul si sugarul, in masina, trebuiesc transportati in scoica sau in scaun de masina. Acest scaun trebuie asezat in spate si bineinteles ca trebuie asigurat cu centura de siguranta.

Nou-nascutul poate fi adus acasa in landou doar daca este adus pe strada.

Ce interval de timp recomandati pentru utilizarea unui scaun auto pentru copii?

Scaunul auto pentru copii se recomanda tuturor copiilor intre 0 si 3 ani, repet, trebuie asezat in spate si asigurat cu centura de siguranta. Dupa 3 ani copilul trebuie asezat tot in spate, pe un suport care sa il inalte in asa fel incat centura sa i se potriveasca corect.

Pe durata unei zile un copil poate fi transportat in scaun pana la 6-9 ore, atunci cand mergem la drum lung cu multe pauze in acest interval. Scaunul de masina si scoica, in general, au o forma ergonomica astfel incat copilul se simte bine, exact ca in bratele parintilor.

Ce parere aveti despre scaunele asezate cu spatele la sensul de mers?

In ultimii ani in tarile mai dezvoltate au aparut aceste scaune care sunt pozitionate cu spatele in directia de mers a masinii. Informatiile sunt experimentale si, unii specialisti spun ca aceasta pozitie este mai sigura in cazul unui accident.

Parerea mea personala este ca, indiferent daca este asezat cu sptele in directia de mers sau nu, acest scaun este obligatoriu pentru un copil transportat cu masina.

Ce este raul de miscare?

Raul de miscare apare in momentul in care un copil sau un adult se deplaseaza cu masina si nu priveste in fata. Se creaza o discordanta intre ceea ce vede in interiorul masinii, static, si miscarea efectiva simtita.

Raul de miscare provine din conflictul de informatii primite intre ureche si ochii.

Pincipalul dezechilibru care apare, este la nivelul urechii interne care este punctul de echilibru.

Inainte de 3 ani, de obicei copii nu sunt atat de afectati de raul de miscare deoarece centrul echilibrului nu este maturizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *