Ne place nuca de cocos si ne plac bomboanele. I-am propus prieteni noastre Corina Bacalu (artist culinar raw vegan) sa ne invete cum sa pregatim niste delicioase bomboane cu cocos. Ce a iesit? O armata de bomboane minunate! 🙂
Ingrediente
200g caju neprajit
Nuca de cocos
Unt de cocos
Miere
Mod de preparare
Se maruntesc nucile caju neprajite cu ajutorul robotului de bucatarie, dupa care adaugam o lingura de miere (sau sigop de agave ori extract de stevie, dupa preferinte). La cele doua ingrediente adaugam o lingura de unt de cocos ce va ajuta compozitia sa se intareasca, si continuam procesarea. Pentru a ajuta ingredientele sa se omogenizeze vom adauga aproximativ o lingurita de apa la amestecul din robot si vom procesa din nou. Compozitia va forma un fel de bila in cadrul robotului, lucru ce inseamna ca putem sa ne oprim din mixat pentru ca ingredientele s-au omogenizat si ne putem apuca de format bomboanele.
Luam cu mana cata compozitie dorim si formam bomboane pe care le tavalim ulterior prin fulgi de cocos.
Bomboanele cu cocos pot fi introduse in frigider timp de 30 de minute pentru a se intari, dupa care se pot servi.
Pofta buna!