O reteta sanatoasa pentru intreaga familie: cartofi frantuzesti preparati de Jakob Hausmann.
Cartofi frantuzesti
Ingrediente:
Cartofi 500 g
Oua 4 buc
Unt
Telemea 150 g
Pesmet 20 g
Smantana de gatit 300 g
Mod de preparare:
Cartofii si ouale se fierb si se lasa la racit. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.
Tava sau, forma din sticla termorezistenta se unge cu unt, dupa care se tapeteaza cu pesmet.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii aproximativ 5 mm, iar ouale, la fel, se curata si se taie cu un feliator de oua. Telemeaua se da prin razatoare (este de preferat ca telemeaua sa fie foarte putin sarata).
Intr-un alt vas se amesteca bine smantana cu un ou crud.
Se ia vasul yena si se pune un strat de cartofi, apoi unul de oua, branza, iarasi cartofi, oua, branza, pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de cartofi cu telemea rasa deasupra. La final se adauga smantana amestecata cu oul crud.
Dupa 25-30 de minute este gata!
Pofta buna!