O ciorba excelenta pentru intreaga familie: ciorba de cartofi cu tarhon
Ingrediente:
Cartofi 6 buc
Ceapa 1 buc
Morcovi 2 buc
Telina 1/2 buc
Patrunjel radacina
Pastarnac
Adei gras 1 buc
Ou
Iaurt 150ml
Ulei
Mod de preparare
Zazavatul se taie cubulete si se caleste usor pentru a capata o crusta; odata puse in apa fierbine, legumele ii vor da acesteia o savoare deosebita.
Se taie cartofii si se adauga in apa cu zarzavat, insa doar dupa ce acesta fierbe un pic. Atentie, legumele nu se fierb de tot.
Se realizeaza un liezon (amestec cu care se drege ciorba) din iaurt si galbenus de ou, pe care le amestecam cu un tel.
In momentul in care zarzavaturile si cartofii sunt fierti, se ia oala de pe foc, si cu ajutorul unui polonic se pune ciorba in vasul in care am realizat liezonul si se amesteca usor cu telul pentru a se omogeniza. Nu se toarna liezonul direct in ciorba pentru ca aceasta se va taia.
Se toaca tarhonul si se caleste putin intr-o tigaie cu un strop de ulei (acest procedeu ii va amplica gustul si aroma) dupa care se adauga in ciorba.
Pofta buna!
[…] o planta puternic aromatizata, tarhonul trebuie folosit in bucatarie cu multa precautie deoarece prea mult da mancarii un gust amarui. Frunzele de tarhon sunt bogate in […]