Un desert rapid: cornulete cu foietaj

Ingrediente:

Foietaj

Faina 1 lingura

Ou 1 buc

Nuca macinata 50g

Gem 200g

Mod de preparare

Se pune un pic de faina peste aluatul de foietaj si se intinde cu ajutorul unui sucitor. Se taie aluatul cu o forma ovala sau patrata.

Nuca se amesteca impreuna cu gemul pana se obtine o compozitie omogena. Aceasta se pune cu o lingurita (sau cu un sprit) pe fiecare bucatica de foietaj in parte.

Marginile cornuletelor vor fi unse cu ou batut, dupa care vor fi impreunate. Pentru ca micile gustari sa isi pastreze forma, se pot apasa usor marginile cornuletelor cu ajutorul unei furculite.

Pentru un aspect mai frumos, se ung cornuletele cu ou batut.

Se ia un vas de yena in care se aseaza cornuletele, dupa care acesta se introduce in cuptorul incins, si se lasa timp de 10 minute la o temperatura de 200 de grade.

Pofta buna!

 

BabyBoomRo-cornulete-cu-foietaj-Lady-Chef-Cornelia-Ghisoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *