Crema de caramel

Ingrediente:

Lapte

Oua

Zahar vanilat

Zahar

Lamaie

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul int-o tigaie sau intr-o cratita. Atentie, trebuie amestecat in continuu pentru ca zaharul sa nu se arda. Este de preferat sa se amestece cu o lingura de lemn deoarece de aceasta se prinde mai putin zahar.

In momentul in care zaharul s-a topit, acesta se foloseste pentru a tapeta peretii unor boluri sau a unui vas mai mare in care doriti sa preparati desertul.

Se bat ouale impreuna cu putin zahar si cu zahar vanilat dupa gust, la care se mai adauga razatura de lamaie (fructul se spala cu apa si bicarbonat). La acest amestec se adauga si laptele care a fost putin incalzit si se amesteca energic pentru omogenizare.

Amestecul se toarna in bolurile sau in vasul pentru desert si se introduc in cuptorul preincalzit, unde se lasa timp de 30 de minute, la o temperatura de 160 de grade.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *