Un nou desert gustos, raw vegan, pregatit de Corina Bacalu: delicii cu mere.
Ingrediente
100 gr migdale
100 gr curmale
1 lingura unt de cocos
500 gr mere
50 gr tarate de psyllium
scortisoara
stafide
Mod de preparare
Se realizeaza un blat format din migdale, curmale si stafide, pe care le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie. Prima oara se maruntesc migdalele, dupa care se adauga si celelalte doua ingrediente si cativa stropi de apa care se ajute la omogenizare. Se adauga o lingura de unt de cocos pentru ca ingredientele sa se lege mai bine, in plus untul de cocos va ajuta blatul sa se intareasca. Aceasta compozitie formeaza blatul deliciilor cu mere si se realizeaza cu ajutorul unei foi de copt si a unei forme rotunde de plastic (se pune compozitie in forma si se uniformizeaza cu ajutorul degetelor). Bucatelele de blat de tin la rece in frigider pana cand se prepara crema.
Pentru crema avem nevoie de mere, tarate de psyllium (bogate in fibre; dupa consumarea acestei tarate se recomanda sa se bea foarte multa apa), scortisoara si miere. Merele se spala, se decojesc si se taie in bucuri, dupa care se pun in blender alaturi de scortisoara, miere si 2-3 stropi de apa care se ajute la omogenizare. Cand piureul de mere este gata, se toarna intr-un bol si se amesteca impreuna cu taratele de psyllium (acestea se pun in ploaie; ingroasa preparatul, comportandu-se asemanator grisului; cand se utilizeaza psyllium este bine sa se foloseasca un pic mai multa miere pentru indulcire).
Se scot feliutele de blat din frigider, se pune crema peste un prim blat, dupa care se aseaza cateva bucatele de mar, cel de-al doilea strat, din nou crema si-un capac de mar.
De retinut: taratele de psyllium sunt bogate in fibre, nu contin gluten si ajuta la curatarea colonului, de aceea se recomanda ca dupa ce se consuma psyllium sa se bea multe lichide.
Pofta buna!
[…] Mărul fruct este tonic, răcoritor, antiseptic intestinal, depurativ-sanguin şi este indicat pentru astenii, surmenaj, reumatism, stări febrile, erupţii cutanate, cancer, amigdalită, insomnii, nervozitate, cefalee, constipaţie, fiind considerat pe bună dreptate un aliment-medicament. […]
[…] ar fi calciul şi magneziul, în cantităţi mult mai mari decât mierea obţinută din flori. „Mierea conţine o serie de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime şi ceruri care îi dau o valoare …. Enzimele din compoziţie stimulează procesele de sinteză a vitaminelor în organism, ajută la […]