O mancare sanatoasa si gustoasa: dovlecei umpluti cu branza de capra si orez

Ingrediente:

3 dovlecei mici

Orez (fiert) 100g

Oua 2 buc

Branza de capra 100g

Marar verde

Cartof fiert 1 buc

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu un pic de sare, urmand ca atunci cand va fierbe sa punem dovleceii la oparit (3-4 minute). Se taie dovleceii in jumatate, dupa care cele doua bucati vor fi taiate pe lungime si vor fi scobite (daca dovleceii sunt tineri, pastram miezul pentru umplutura).

Umplutura dovlecei: realizam o compozitie omogena din orez fiert, marar, cartof fiert ras, telemea de capra si miez dovlecei.

Punem un pic de ulei intr-o tava si asezam dovleceii opariti, dupa care ii umplem cu amestecul obtinut anterior, iar pe deasupra punem o felie de mozzarella.

Preparatul se pune in cuptorul preincalzit, si se lasa timp de 20 de minute, la o temperatura de 160 de grade.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *