File de cod alb in mantie de verdeturi
Ingrediente:
Cod alb 300g
Patrunjel verde, marar, rozmarin 100g
Cartofi duci 200g
Ceapa, mocovi 100g
Foi de dafin 2 buc
Pesmet 100g
Sare
Mod de preparare
Se pregateste piureul de cartofi dulci la fel cum se pregateste un piure clasic: se fierb cartofii intr-o oala cu apa si cu putina sare, in momentul in care s-au facut, se scot, se baga la blender si se amesteca cu putin lapte si cu un pic de unt.
Morcovul si ceapa se spala, se curata si se taie rondele, dupa care se pun la fiert impreuna cu 2-3 foi de dafin intr-un vas in care apa deja fierbe.
Pestele se condimenteaza cu putina sare dupa care se ruleaza si se pune in staniol de aluminiu. Rulourile obtinute se introduc in oala cu zarzavat si se fierb impreuna cu acestea (circa 10 minute).
In blender se pune pesmet si patrunjel si se mixeaza pana se obtine un amestec omogen. Prin acesta vom da pestele.
Cand pestele s-a fiert, se scoate din oala si se desface din staniol, urmand sa se aseze intr-o farfurie, pe un pat de piure de cartofi dulci, nu inainte insa de a fi dat prin pesmetul cu patrunjel.
Pofta buna!