Am vrut sa ne racorim cu o inghetata si-am rugat-o pe Corina Bacalu sa ne invete sa pregatim ceva bun, cu ciocolata, fara zahar, fara coloranti, fara grasimi. Ea ne-a propus sa pregatim inghetata cu fructe si ciocolata. Zis si facut!

Ingrediente

kiwi

capsuni

banane

unt de cacao

pudra de roscove

pudra de cacao

miere

Mod de preparare

Se topeste unt de cacao la bain marie pentru a obtine ulei de cacao. La acesta adaugam pudra de cacao, pudra de roscove, miere dupa gust si amestecam bine pana la omogenizare.

Desfacem bananele si le taiem in 4, curatam kiwi-ul, il taiem in 3-4 bucatele, spalam capsunile, dupa care introducem in fructe cate un betisor de lemn sau de bambus, si le invelim in ciocolata.

Asezam pe o tava sau pe un fund de lemn putina hartie de copt, cu partea lucioasa in sus, pe care vom aseza fructele trase in ciocolata. Pentru iubitorii de ciocolata, fructele pot fi invelite in doua straturi de ciocolata (dupa ce se intareste primul strat, putem reveni cu un al doilea).

Cand am terminat de pregatit desertul, avem doua posibilitati, fie introducem tava/fundul de lemn cu fructe in congelator, iar cand vom scoate fructele si se vor dezgheta vor avea textura unui jeleu, ori le putem introduce in frigider si vor fi fructe reci.

Sa aveti pofta la inghetata! 🙂

One Response to Inghetata cu fructe si ciocolata
  1. […] iar continutul foarte bogat in antioxidanti le face cu adevarat pretioase. In circa 150 de grame de capsuni se afla 140% din doza zilnica de vitamina C, 10% din necesarul de vitamine din grupul B, dar si o […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *