O mancare preferata de familii: mancarica de perisoare si verdeturi

Ingrediente:

Carne tocata de pui 200g

Ceapa 1 buc

Orez 50g

Smantana de gatit 100ml

Lapte 100ml

Oua

Rosii cherry

Faina 1 lingura

Patrunjel verde

Marar 1 leg

Usturoi 2 catei

Mod de preparare

Se pune intr-un bol mare carnea tocata, ceapa calita, un ou, patrunjelul, mararul si orezul fiert si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Cand amestecul este gata, formam pe un platou mingiute de carne, dupa care le introducem intr-o oala cu apa clocotita ce se afla pe foc.

Intre timp, pana se fierb perisoarele, ne apucam sa realizam sosul de smantana. Se pune putin ulei intr-o tigaie si se lasa la incalzit, cand acesta este gata, adaugam putina faina pe care o dizolvam (atentie, nu se prajeste!). Cu ajutorul unui polonic luam supa din oala in care se fierb perisoarele si o adaugam peste mixul din tigaie. Cand compozitia a devenit omogena, adaugam smantana de gatit si amestecam cu grija. Pentru un plus de savoare, se toaca marunt 2 catei de usturoi ce se incorporeaza in sos.

Intre timp se oparesc 3 rosii cherry, se decojesc, se toaca si se adauga in sosul de smantana. In acesta adaugam si perisoarele din supa, un pic de lapte si le lasam sa fiarba impreuna.

Perisoarele se pun intr-o farfurie impreuna cu sosul de smantana peste care putem presara marar tocat.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *