Mere in foietaj: un preparat care se poate gati foarte repede
Ingrediente:
1 pachet de aluat foietaj
Mere 6 buc (100g /buc)
Stafide 30g
Unt 50g
Scortisoara
Miere
Faina
Zmeura congelata + zahar pentru sos
Mod de preparare
Se desface aluatul de foietaj peste care se presara putina faina si se intinde usor cu un sucitor. Cand aluatul a fost intins, se taie in dreptunghiuri mari egale.
Merele se spala si se scobesc, dupa care in teriorul lor se pune un pic de unt, stafide si un praf de scortisoara.
Pe fiecare dreptunghi de foietaj se pune cate un mar dupa care colturile aluatului se impreuneaza pentru a imbraca fructul.
Pentru ca merele in foietaj sa aiba o fata mai frumoasa se vor unge cu ou batut.
Desertul se aseaza intr-o tava ce se va introduce in cuptorul preincalzit, une se lasa timp de 15-20 de minute, la o temperatura de 210 grade.
Merele in foietaj se pot servi impreuna cu un sos de zmeura. Acesta se prepara cu un pic de miere ce se topeste intr-o tigaie pe foc. La aceasta se adauga zmeura si se amesteca bine.
Pofta buna!
[…] mult, unii cercetatori sustin ca zmeura are potential sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase si a unor tumori in diverse parti ale […]