Un desert preferat de catre cei mici: papanasi fierti cu dulceata de gutui

Ingrediente

Branza de vaci

2 oua

2 linguri gris

3 linguri pesmet

1 lingura faina

Unt

Dulceata

Nuca macinata

Scortisoara

Coaja de lamaie

1 plic zahar vanilat

Zahar

Esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pune la fiert un vas cu apa, iar intre timp se pregatesc ingredientele pentru papanasi. Se amesteca branza de vaci impreuna cu ouale, cu un pic de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat, gris si cu un pic de faina cat sa lege compozitia.

Cand apa fierbe, in aceasta se adauga putina esenta de vanilie si un praf de scortisoara, dupa care cu ajutorul unei linguri se formeaza galuste din compozitia obtinuta si se pun la fiert.

Se pune untul la topit intr-o tigaie iar in momentul in care acesta a devenit lichid, se adauga 3 linguri de pesmet si se amesteca. La cele doua ingrediente se adauga putin zahar, nuca macinata si scortisoara.

Cand papanasii s-au fiert, se scot si se dau prin amestecul de pesmet. Pe deasupra lor se pune o lingurita de dulceata.

Pofta buna!

One Response to Papanasi fierti cu dulceata de gutui
  1. […] Gutuia este folosita la prepararea dulceturilor, a compoturilor, mancarurilor, deserturilor, siropur…. Ea poate fi folosita si sub forma de ceai pentru diferite afectiuni, dar si coapta. […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *