Dr. Mihaela Bilic: Sa spunem ca la capitolul pofte este vorba mai mult de mit decat de realitate. O femeie insarcinata daca simte nevoia sa fie rasfatata, poftele sunt un motiv foarte bun de rasfat, insa, nu exista nici o baza stiintifica, care sa demonstreze ca poftele sunt determinate de un dezechilibru chimic si trebuie satisfacute, sau pot aparea tulburari in dezvoltarea copilului daca mama nu-si satisface toate poftele culinare. Deci, la capitolul acesta lasam la latitudinea fiecarei femei cat anume sa dea vina pe pofte din ceea ce mananca.

Insa, greturile sunt un lucru care exista pe care nu il putem contesta si care sunt de obicei prezente in primele luni de sarcina . Exista cateva trucuri, sau mici secrete care pot fi folosite astfel incat perioada aceasta de inceput a sarcinii sa fie traversta cu cat mai multa usurinta.

Primul sfat ar fi: nu va ridicati niciodata din pat direct in picioare, faceti-o treptat, si daca greata este foarte mare incercati sa cosumati un pic de glucide din produsele fainoase si daca se poate chiar cu sare, pentru ca sarea si glucidele ajuta la scaderea senzatiei de greata. Astfel incat langa pat nu ar fi rau daca ati avea niste biscuiti sarati tip crackers sau ceva care sa fie sarat si cu absorbtie lenta , tipul acesta de fainos care sa va ajute sa depasiti greata matinala.

Un alt produs care ajuta la indepartarea gretii sunt bauturile racoritoare tip cola, pentru ca acidul fosforic din compozitia lor accelereaza digestia, ajuta la golirea mai rapida a stomacului si diminua senzatia de greata. Chiar si apa minerala cu bule , bauturile carbogazoase sunt si ele un ajutor pentru aceasta stare neplacuta pe care o da greata.

Cel mai bun remediu naturist impotriva senzatiei de greata este ghimbirul. El poate fi consumat sub forma de ceai. Acesta este o radacinoasa care arata ca hreanul si poate fi consumat ras peste mancare sau daca nu sub forma de infuzie ca ceai. Este foarte eficient in tot ce inseamna greata , rau si ameteala.

Alfel, ca si sfaturi, ar fi bine sa fie eliminate prajelile din alimentatia femeii insarcinate inaceste prime luni de sarcina, toate alimentele care au un miros foarte puternic, sa fie consumate mese mai mici si mai dese si nu mancat mult odata , pentru ca o digestie mai usoara inseamna si o senzatie de greata mult diminuata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *