Un desert excelent: prajitura cu branza, mere si miere

Ingrediente:

500 gr branza de vaci

200 ml smantana de gatit

2 linguri miere

2 oua

2 linguri faina

100 gr unt

Biscuiti

Mere

Mod de preparare

Se pune branza de vaci intr-un bol mai mare peste care se adauga smantana si mierea (se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer). Se sparg cele 2 oua in compozitia obtinuta si se toarna in ploaie 2 linguri de faina. Se continua procesul de omogenizare.

Intr-o tava de tort se formeaza un pat de biscuiti pisati ce au fost amestecati cu untul tinut la temperatura camerei; peste acest strat se aseaza feliute de mere dupa care se toarna compozitia cu branza de vaci.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit, unde se lasa timp de 10 minute la o temperatura de 200 de grade. Cand s-au scurs cele 10 minute, se scade temperatura cuptorului la 140 de grade iar prajitura se mai lasa la copt timp de 1 ora.

Pofta buna!

One Response to Prajitura cu branza, mere si miere
  1. […] Este unul dintre cele mai cunoscute şi mai cultivate tipuri de mere. Pulpa este albă, cremoasă şi suculentă, de aceea este recomandat să fie consumat crud. Merele roşii conţin în coajă licopenul, o substanţă care, în anumite cantităţi, reduce riscul de inflamare a miocardului. […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *