Salata cu fructe coapte si sos de zmeura
Ingrediente
Pere
Mere
Fistic
Nuca
Migdale
Miere
Zmeura
Salata verde
Salata rosie
Mod de preparare
Prima data realizam un sos de zmeura cu miere de albine. Incalzim mierea intr-o craticioara, insa nu o aducem la punctual de fierbere. Cand mierea a devenit lichida, adaugam zmeura pe care o lasam sa clocoteasca la foc mic. Cand acestea fierb, se iau de pe foc si se mixeaza la blender.
Intre timp se prajesc dupa care se macina migdalele, nucile si fisticul. Iar pentru ca tot suntem in momentul in care coacem sau prajim ingrediente, spalam bine doua mere si doua pere si le punem in cuptor la copt.
Asezam pe o farfurie salata verde si salata rosie taiate julien, peste care adaugam fructele si presaram nuca, migdalele si fisticul. Deasupra stropim cu sosul de zmeura si mai punem in ploaie un pic de fulgi (nuca, migdale si fistic).
Pofta buna!
[…] Mai mult decât un simplu fruct mărul are atât de multe efecte benefice pentru sănătate încât ar fi păcat să nu fie consumat zilnic. Este bine să ştiţi : […]
[…] Zmeura contine un antioxidant numit acid elagic care are un rol foarte important in prevenirea distrugerii membranei celulare si prin neutralizarea radicalilor liberi. […]
[…] Perele contin si cantitati importante de vitamina A, C, K, B2, B3 si B6. Perele mai contin si acid folic, extrem de benefic pentru femeile insarcinate sau care isi doresc sa devina mame. […]