Pentru ca este vara, pregatim ceva usor, sanatos si bun: salata de cruditati cu maioneza din mustar.

Ingrediente

jumatate de sfecla rosie

ulei de floarea soarelui presat la rece/masline

otet balsamic (optional)

sare

hrean (optional)

2 morcovi

jumatate de telina

porumb (din conserva sau proaspat cand apare in piata)

2 lingurite de mustar

ulei

suc de lamaie

Mod de preparare

Pentru ca este vara, pregatim ceva usor, sanatos si bun: salata de cruditati cu maioneza din mustar.

Se spala sfecla, de curata de coaja si se da pe razatoarea mica. La sfecla rasa adaugam putin ulei, putin otet de mere, un praf de sare si se omogenizeaza.

Pentru maioneza avem nevoie de 2 linguri de mustar, care nu trebuie sa fie rece, ulei si suc de lamaie. Cele trei ingrediente se amesteca bine pana cand capata textura unei maioneze clasice.

Se spala si se curata o telina, se da pe razatoarea mica. Acelasi procedeu il facem si cu morcovii. Cand legumele au fost pregatite, telina si morcovii, se pun impreuna intr-un bol mai mare, unde adaugam porumbul si maioneza din mustar, si amestecam bine pana cand ingredientele formeaza o salata omogena. Acest amestec se serveste langa sfecla rasa si condimentata.

Noi am mancat rapid toata salata preparata de catre Corina, iar acum inca poftim la bunatatea aia de preparat culinar raw vegan.

Pofta buna! 😀

 

One Response to Salata de cruditati cu maioneza din mustar
  1. […] “Sfecla roşie este recunoscută pentru beneficiile sale. Cele mai noi studii atestă faptul că sucul de sfeclă roşie scade tensiunea arterială. Ce alte beneficii aduce şi cât suc să consumi? […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *