Va propunem sa incercam impreuna o noua salata de vara, sanatoasa si satioasa. Corina Bacalu, artist culinar raw vegan, ne invata cum sa pregatim o salata de sezon cu seminte si nuci, dar si cu un dressing delicios.
Ingrediente
salata verde
rosii
castraveti
ceapa verde
nuci
seminte (in, susan)
portocala
ulei de masline
fulgi de drojdie inactiva
patrunjel
Mod de preparare
Se spala toate legumele dupa care taiem salata, rosiile, castravetii, ceapa verde si patrunjelul (dupa gust) pe care le punem intr-un bol mai mare. Peste acestea vom pune nuci romanesti, hidratate (le punem intr-un castron cu apa cu o seara inainte; timp de 7-8 ore).
Pentru dressing folosim suc de portocale (pregatit in casa), fulgi de drojdie inactiva (aduc la gust cu branzica), un pic de ulei de masline si un varf de sare; omogenizam bine. Sosul se pune peste legumele din bol si se amesteca.
Este o salata excelenta pe timp de vara!
[…] zdrobite pot fi presarate peste salate, deserturi, in special inghetate si alte asemenea […]
[…] cand sistemul imunitar este slabit sau se afla sub parametri medicali declarati in limite admise. O salata de patrunjel cu un pic de lamaie, unul, doi catei de usturoi, o rosie sau doua, vor avea ca efect intarirea acestui sistem imunitar, […]