O ciorba usoara si racoroasa: ciorba de salata

Ingrediente:

Salata verde 1 bucata

Telina radacina 100g

Ulei 50 ml

Oua 3 buc

Marar verde

Iaurt 150 ml

Ceapa 1buc

Usturoi 5 catei

Mod de preparare

Se taie marunt ardeiul, ceapa, telina si ceapa verde, si se pun la fiert intr-o oala cu apa (se fierb pe jumatate). Pentru un plus de aroma, se taie cubulete un pic de pastrama de curcan afumat si se adauga in oala cu legume.
Intre timp se face o omleta intr-o tigaie in care se pune un pic de ulei la incins. In momentul in care ouale sunt gata, acestea vin puse in oala cu ciorba.
Intr-un bol separat se amesteca iaurtul cu un galbenus de ou pentru a se realiza liezonul.
Frunzele de salata se taie mai mari dupa care se adauga in ciorba. Cand omleta este gata, aceasta se marunteste si se pune in oala.
Se toaca marunt 2-3 catei de usturoi si se presara deasupra oalei. Din acest moment ciorba se mai lasa la fiert timp de 10 minute.
Pentru a drege ciorba, se adauga liezonul insa nu se pune direct in oala deoarece preparatul se va taia. Se ia cu un polonic supa din oala si se adauga in bolul cu liezon in timp ce se amesteca usor cu un tel. In momentul in care amestecul devine omogen, acesta se adauga in oala de ciorba. La final se presare marar tocat.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *