Un preparat excelent: papiote de peste

Ingrediente:

File de salau 300g

Fasole verde 100g

Cartofi 3 buc

Ghimbir

3-4 oua

Piper

Ceapa, morcov 100g

Foaie de dafin

Piper boabe

Pesmet

Dovlecei

Mod de preparare

Se transeaza fileul de salau in felii nu foarte late. Peste acestea punem o folie transparenta si incepem sa le batem usor cu un ciocan pentru snitele. Cand am terminat de batut bucatile de peste, le condimentam cu un pic de piper dupa care asezam pe mijloc cateva pastai de fasole verde si rulam salaul.

Rulourile rezultate vin imbracate in folie de aluminiu si se pun la fiert intr-o oala cu apa care deja fierbe, in care am adaugat morcov, ceapa, piper boabe si foaie de dafin.

Intre timp fierbem cartofii si ii dam pe razatoare. La acestia adaugam 3-4 galbenusuri de ou si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie de o consistenta moale.

Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei si cu pesmet, dupa care se aseaza rondele de dovlecei (au fost facuti pe gratar in prealabil). Peste feliile de dovlecel asezam rulourile de salau, iar pe acestea le ornam cu putina compozitie de cartofi.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit, unde se lasa timp de 20 de minute, la o temperatura de 160 de grade.

Pofta buna!

One Response to Papiote de peste
  1. […] este că fasolea verde, fasolea uscată şi mazărea fac parte din aceeaşi familie. Sunt larg răspândite pe piaţă şi […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *