Invata-ti copilul sa manance peste: peste la cuptor cu legume
Ingrediente:
File de salau
Ardei gras
Dovlecel
Morcov
Marar
Cimbru
Supa de legume
Mod de preparare
Legumele se spala dupa care se pregatesc astfel: dovleceii cu coaja se vor taia rondele, morcovii se vor curata de coaja dupa care se vor felia cu ajutorul unui cutit economic, iar ardeii se vor taia fasii. Jumatate dintre aceste legume se vor aseza intr-un vas de yena si vor forma un pat pe care se va aseza pestele, urmand ca cealalta jumatate de legume sa se aseze peste salau.
Fileul de salau se taie in doua sau in patru bucati in functie de preferintele fiecaruia, dupa care bucatile se dau printr-un amestec de cimbru si marar, urmand sa fie asezat pe patul de legume. Deasupra pestelui se pun dovleceii, ardeii si morcovii.
Pentru o aroma deosebita, in vas se adauga supa de legume. Vasul se yena se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit, unde se lasa timp de 30-35 de minute.
Pofta buna!