Un desert rapid, delicios si sanatos pregatit de catre Corina Bacalu: prajitura cu fructe.
Ingrediente
200 gr caju
200 gr fructe de padure
200 gr ananas
2 linguri miere
5-6 linguri ulei de cacao
2 lingurite pudra de maca
2 lingurite pudra de lucuma
blat din compozitia de batoane de cocos
forma de cauciuc/silicon
Mod de preparare
Se pune putina compozitie de batoane de cocos la baza formelor dupa care se preseaza usor cu ajutorul degetelor. Aceasta compozitie constituie blatul prajiturii.
Pentru crema se folosesc 200gr de caju, ce vor fi puse in blender alaturi de aproximativ 150ml apa, pudra de lucuma, pudra de maca si miere, dupa care se mixeaza pana la omogenizare. Pe parcurs ne dam seama daca mai este nevoie de apa, crema fiind gata in momentul in care capata un aspect satinat. Cand compozitia este gata, se adauga 5-6 linguri de ulei de cacao si se proceseaza din nou.
Crema obtinuta se toarna in formele de silicon, peste blatul de la batoanele de cocos, dar nu inainte de a pune peste blat bucatele de fructe, ananas si fructe de padure.
Prajiturile se orneaza cu sirop de fructe de padure pe care il obtinem foarte usor, mixand in blender fructele de padure cu un pic de miere (care sa le indulceasca). Prajiturile se tin in congelator timp de 2-3 ore pentru a se intari, si se pot pastra acolo chiar si timp de 1 luna fara sa se strice.
Pofta buna la dulciuri raw vegan! 🙂