Este bine de stiut ca sanul trebuie pregatit inainte de nastere. Deoarece din cauza suptului, mameloanele pot sa se irite si pot sa apara ragadele, sanul trebuie masat, cu o luna inainte de nastere cu un prosop aspru. Acest, masaj trebuie facut de cateva ori pe zi sau macar dupa baie.

Dupa nastere, trebuie protejat cu pansamente (comprese) sterile care se pot pune in sutien.
Inainte de supt, inainte de a da sanul sugarului, mameloanele trebuiesc spalate cu apa si cu sapun, iar dupa terminarea suptului, la fel.

De multe ori chiar daca am pregatit dinainte sanul si chiar daca am avut grija sa-l spalam si sa-l sterilizam, din cauza faptului ca saliva sugarului macereaza tegumentele din zona mamelonului, apar ragadele.

Ragadele sunt un fel de rani care sunt extrem de dureroase, si, mama este tentata sa nu mai alimenteze sugarul la san. Durerea este de scurta durata, trebuie insistat cu alimentatia naturala, doar ca sanul poate fi ingrijit cu anumite unguente care se gasesc in farmacii.

Uneori, apare o problema, sanul este plin de lapte, doar mameloanele nu apar la suprafata, sunt ombilicate. In acest caz sugarul nu poate sa suga si atunci se aplica mameloane artificiale de silicon.

Aceste mameloane pot fi aplicate si in situatia in care au aparut ragadele. Uneori, e o problema, deoarece sugarul in situatia aceasta poate sa inghita mai mult aer, dar, de cele mai multe ori este o solutie salvatoare.

* alaptarea bebelusului *

One Response to Protejarea si pregatirea sanului
  1. […] extrage intreaga cantitate de lapte produsa de san si atunci noi incercam sa golim sanul prin muls. Mulsul este foarte important din doua motive; in primul rand, goleste sanul impiedicand aparitia fur… Cu cat mulgem mai mult lapte cu atat mama va produce mai mult […]


[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *