O reteta sanatoasa, cu multe legume si carne numai buna pentru copii: tocanita de dovlecel cu carne de curcan, gatita de chef Jakob Hausmann.

Ingrediente

Carne tocata de curcan  500 g

Orez 4 linguri

Dovlecel 1 buc

Ardei gras 1 buc

Ceapa1 buc

Rosii 1 buc

Usturoi 2-3 catei

Morcov 1 buc

Patrunjel verde 1 legatura

Mod de preparare:

Legumele (ceapa, ardeiul, dovlecelul, usturoiul) se taie cubulete fine, morcovul se da pe razatoare, apoi se amesteca toate cu carnea tocata de curcan intr-un bol.

Intr-o cratita cu ulei incins se toarna compozitia si se amesteca bine. Peste se pune orezul si cubul de legume. Dupa ce se calesc toate un pic, se adauga 500 ml de apa si se lasa sa se fiarba pana se inmoaie orezul.

Cand este aproape gata se adauga o rosie taiata cubulete si se mai lasa aproximativ 5 minute..

Se serveste cu putin patrunjel  deasupra.

 

Pofta buna!

 

BabyBoom-tocanita-de-dovlecel-cu-carne-de-curcan-Chef-Jakob-Hausmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *