O reteta sanatoasa, cu multe legume si carne numai buna pentru copii: tocanita de dovlecel cu carne de curcan, gatita de chef Jakob Hausmann.
Ingrediente
Carne tocata de curcan 500 g
Orez 4 linguri
Dovlecel 1 buc
Ardei gras 1 buc
Ceapa1 buc
Rosii 1 buc
Usturoi 2-3 catei
Morcov 1 buc
Patrunjel verde 1 legatura
Mod de preparare:
Legumele (ceapa, ardeiul, dovlecelul, usturoiul) se taie cubulete fine, morcovul se da pe razatoare, apoi se amesteca toate cu carnea tocata de curcan intr-un bol.
Intr-o cratita cu ulei incins se toarna compozitia si se amesteca bine. Peste se pune orezul si cubul de legume. Dupa ce se calesc toate un pic, se adauga 500 ml de apa si se lasa sa se fiarba pana se inmoaie orezul.
Cand este aproape gata se adauga o rosie taiata cubulete si se mai lasa aproximativ 5 minute..
Se serveste cu putin patrunjel deasupra.
Pofta buna!